Help zwanger! Wat moet ik doen?

Je bent een paar dagen over tijd….. Je plast over een staafje en…. 1 streepje? Of toch 2? Zwanger of niet zwanger? 2! Zwanger! Euforie! Of toch niet? Help en nu? Je bent gewoon zwanger! Iets waar je als vrouw al veel over hebt nagedacht is dan opeens realiteit! Baby, bolle buik, werk, verlof, jongen/meisje, echo, kinderwagen, kinderkamer, misselijk, moe, verloskundige…. Alle gedachten vliegen door het hoofd! First things first!

Stap 1 Bel

Bel ons op! Het is juist fijn ons lekker vroeg te bellen. Dan hebben we de tijd voor het inplannen van de eerste afspraak en kunnen we alvast informatie en tips geven. Dit kan alvast wat rust in het hoofd brengen. Is er een vraag of probleem? Bel ons! Wij zijn altijd bereikbaar!

Stap 2 Intake en echo

Rond de 8 weken is de eerste controle afspraak. Deze afspraak duurt 45-60 minuten. We bespreken jouw ziektegeschiedenis en die van de familie en stellen vragen. Wij geven informatie over prenataal onderzoek zie; https://aandelaak.nl/zwangerschap/prenataal-onderzoek/ en centering pregnancy https://aandelaak.nl/de-praktijk/centering-pregnancy/.

Wij bieden ook een echo aan. We bekijken of het kindje goed gegroeid is en of er een hartje klopt. Vergoed de verzekering jouw echo niet, dan krijg je deze gewoon van ons. Meer weten over echo’s? bekijk dit filmpje! https://aandelaak.nl/zwangerschap/echoscopie/

Stap3 Zwangerenbespreking

Een stap die jullie niet hoeven te nemen maar voor ons heel belangrijk is. Kwaliteit van zorg staat voorop bij ons. Wij bespreken alle nieuwe zwangeren tijdens ons praktijkoverleg. We maken een zorgpad die wij later met jullie bespreken. Uiteraard vragen we hierbij ook naar jullie mening en gedachten!

Stap 4 Termijnecho

Tussen de 10 en de 12 weken kunnen wij een termijnecho maken! Hierbij zie je al een mini mensje met armpjes en beentjes. De uitgerekende datum kunnen we gaan bepalen. Verwar deze datum niet met de bevallingsdatum… Het klopt maar in 3% van de gevallen…. Sorry preciezer kunnen we niet zijn 😉

Stap 5 Diverse regel taken

Kraamzorg regelen, bloed prikken, 20 wkn echo, cursus? Ja ja nu mogen jullie aan de slag! De informatie hierover geven we de eerste controles aan jullie mee.

Stap 6 Vervolgcontroles

Hierna kunnen jullie kiezen tussen Centering pregnancy of standaard zorg. Hoe verder de zwangerschap gevorderd is hoe vaker er een controle zal zijn.

Wij bieden maatwerk. Dus wat zijn jullie wensen? Een afspraak vaker is voor ons geen probleem (zonder extra kosten uiteraard)!

Elke controle bespreken we weer iets specifieks. Aan het einde van de rit hebben we alles doorgenomen. En stel zelf natuurlijk ook al je vragen, dan ben je goed geïnformeerd zodra de bevalling begint!

Fijne zwangerschap!