Nacontrole

En dan is het opeens alweer 6 weken geleden dat je bevallen bent. Wat is er een hoop gebeurd!

Je bent bevallen, (gedeeltelijk) hersteld van de bevalling, de kraamtijd doorgekomen en heel veel slapeloze nachten rijker. Misschien ben je al wel verwend met een eerste lachje van de baby en merk je dat het dagelijks leven alweer iets “gewoner” verloopt.

Na 6 weken is er de mogelijkheid om langs te komen voor de nacontrole. Dit is een afspraak bij ons op de praktijk. Hierbij bespreken we het verloop van de bevalling, zwangerschap en kraamtijd. We nemen door hoe het gaat en kunnen controles doen. We kunnen de bloeddruk opmeten, een Hb(ijzer gehalte) controleren, hechtingen controleren en controleren of de buikspieren weer bij elkaar zitten (voor als je zin hebt je blokjes weer terug te krijgen 😉).

Uiteraard is er de mogelijkheid voor het stellen van al jouw vragen.

Je kan de nacontrole zien als een soort afsluiting van de periode van je zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd bij ons in de praktijk.

Ben je bevallen in het ziekenhuis dan vind de nacontrole soms ook daar plaats.

Als je een nacontrole prettig vind dan kan deze bij Wilna worden ingepland. Doe je mee aan Centering Pregnancy dan is de nacontrole de laatste bijeenkomst.